Saturday, July 30, 2011

aq sentiasa jadi dri aq..

hai..
kat sisni aq nak wt luahan perasaan sket..sepanjang idop aq,aq xpnah rse nak sshkan idop org len,nk cmpor urusan org tau nak kacau hal org tap hari nie bila aq bukak je fb,terbaca satu msg kat fb aq..

"oit! aku skang tgh musykil neyh! aku nak tahu senanyer ko free hair ke tak? kalo ko slalu pki tudung aku rase better ko pki je tudung dowh.. dah molek da tuh.. nanti kang dah malas nak pki tudung kang susa plak nanti.. aku rase la.. tak tahu betul ke tak.. tp kalo da sekliling ko freehair aku takleh nak wat pape ar.. neway.. plss pki tudung for4eva plssss~ huhu >.< "

aq x tau ape yg org nie sakit ati sgt dgn aq..aq rse sepanjang aq idop,aq sentiasa jadi dri aq..aq nak wt ape,aq buat tp lansong x de kne mngena dgn org len..aq sedih n mrh sgt2..ape yg dya nak tegur nie aq dh tau la..aq tau wajib bg seorg pimpuan tue pkai tdung tp kalau kita buat sesuatu tue tnpa kerelaan ati,apa maknanya???x ikhlas kan nmanya..aq x nak cm tue..aq lebih suka buat bnda ikhlas dri ati aq yg nak buat bkn sbb wajib kne buat..mmg niat aq nak sgt pkai tdung cntik2,ayu mcm pompaun len tp nak wt cm ne,ati aq belom terbukak..

ok fine,mulai hari nie..aq x XPENAH KENAL ORG YG AQ PENAH KENAL KAT UTEM..terima kasih.

Saturday, July 23, 2011

sapa kata budak teknikal xleh skor???

salam..hai semua..mmg dh lapok aq x update kan..
ok..nak share dgn korg something yg aq happy n puas ati dgn dri aq sndri..
hehe..xde lah bnda besar mne pon just about result aq kat KOLEJ KEJURURAWATAN PULAU PINANG nie jer..utk results aq sem lepas,aq dpat terbaek..PNGS 3.81..
bg aq,aq bgga dgn dri aq sbb masok kolej nie dgn zero,nothing lansong tentang biology..
give a big clap...hehe..dgn result cm nie lg tambahkan semgt aq nak naik lg..n yakin yg..
SAPA KATA BUDAK TEKNIKAL PANDAI POMEN MESIN JA OI..POMEN ORANG PON PANDAI TAU..dgn result yg baek nie aq x minx byk kat mak aq just msakkan aq mee udang besar..wahhh..mavelous!!mmg terbaek mee udang mak aq..thanks to my family n friends sbb slalu bg support wlupn pd awlnya tgk subjek nursing mcm nak nages gulin2..hahaha..
ok thanks..
bye..

Monday, May 16, 2011

patient aq!!


salam..hari nie aq nak tunjuk salah sorg patient aq kat wad C12,wad ortopedik(tulang) yang aq suka sgt kacau sbab ape???
sebab dya nie ada masalah mental sket..jiwa kacau..huhu..
masuk wad sebab terjun dri tingkat 14,patah dua2 belah kaki..
cuba tgk betul2 rambut tocang dua tue aq la yang ikat..haa..
comel x patient aq..haha..=D..
pampers yang korg nampak tue x lama la tue riwayatnya..
bwu sejam dua pakai,japg dgn tanpa reaksi patient nie buka dgn selambanya..ape lg..bulat la bdannya tanpa secebis kainan..
aq yang tgk nie,lari lintang pukang la menyelamatkan keadaan..cari mana2 kain untuk tutup..
hahaha..sumpah best masuk wad yang ada org cmnie even naik pecah pala otak aq layan dya..
keja dya hari2 minx ubat even x sakit..bg panadol 2 bjik,diam tros..
mau satu hari nie aq kene tengking dgn dya sbb over sgt ngusik..haha..dya minx ubat,aq n da geng wt main2 mau kene tengking..bleh dgr satu penang aq rse..
hahaha...so nma patient nie..LIN CHIN WAN..nie perempuan tau..jgn x percaya plak..
hahaha..bye..

Saturday, April 2, 2011

mereka keluarga ke-2 ku..

haii..

xnak cakap banyak hari juz nak tunjuk satu video..
disaat aku merindui mereka.maka terciptalah satu video nie khas untuk mereka semua..
with a big hug n love to them..


video

k.e.j.a.d.i.a.n m.e.m.a.l.u.k.a.n...

salam..hari nie aq KENA update dan WAJIB update..
sebabnya..
ada satu cita memalukan yang aq telah buat semalam TP x disengajakan tau..

al-kisah...
semalam aq dan geng2 aq yang lain berjalan merayau kota penang dengan hasrat aq nak beli hp baru..
maka,tercapai la angan2 nak beli hp baru tue..

ok,nie x de kne mngena just sampingan..
lepas balik dari shopping kompleks tue,kami semua pegi la padang kota..
konon2 nak makan2 la..ambik angin kat pantai sket kan..
bila dh puas makan2,jalan2 kat padang kota..

kami pon tggu la bus nak balik hostel..
tggu pnya tggu mai la sebijik bas nie..
pak cik bas tue tanya la kat aq.."nak p mana dik?"
aq pon smbil berjalan jawab la kat pak cik tue.."nak p hospital tapi bas nie....."

tiba-tiba..
KEDEBUKK!!


aq jatuh dalam bas tue!!OMG..semua orang pandang aq termasuk la pak cik bas tue dan kawan2 aq yang lain..
aq pon punya nak cover malu punya pasai,,bangun dengan selamba mcm x dak apa yang berlaku..
bila aq bangun semua penumpang yang duduk kat belakang tersengih2 tengok aq..
ARGGHH!!!kenapa leh jatuh cm tue..malu nya aq time tue Tuhan saja yang tau..
kawan2 aq plak apa lagi,pecah perut la gelak kat aq..siot tol..

sumpah x mau naik bas rapid yang pak cik tue bawak dh..huhu..
ok setakat tue ja,,xnak cita dh,,muka aq pon dah merah macam cili boh dh..huhu..
ok,sekian..



Monday, February 28, 2011

perasaan yang bercampur aduk..

salam..kawan2..
semalam ada satu mesej masok dalam inbox aq..
kandungan nya adalah kakak aq yang sulung tue dah nak bertunang..
seperti yang dirancang,majlis mungkin akan dibuat pada awal tahun depan..
wahh..!!excitednya aq bila nak dapat abg ipar buat kali yang kedua..
kedua2 belah pihak sudah pon bersetuju..even bakal abg ipar aq tue keja nya x la gmpak sgt aq rsa still ok..he is just a assistant engineer..nice..!

bila aq dengar kak aq yang sulung tue nak tunang..perasaan aqteros bercampur aduk..anatar suka dan sedih..
aq suka n happy sgt bila dia nak tunang..akhirnya dia dapat pasangan hidup dia yang boleh menemani seumur hidup dia..but....
np aq sedih??????

aq sedih sbb.....

dengan sapa aq akan berkongsi cerita sedih n happy bila kak aq dh kawin t na paling penting aq sedih sgt np aq x rsa dihargai seperti orang lain rasa..
aq rsa maybe jodoh aq bukan didunia nie..
yes!!mmg ada yang nak kat aq n mmg aq kaple dgn si navy dh lama..
aq x tau napa aq rasa cm dya x serius ja..

aq rasa cm hidup aq x seperti org lain..tp x pa alah..aq still erdha..tue paling penting..

p/s kepada intan : aq doakan ang bahagia selalau dgn pasangan ang smpi akhir hayat..i love u so much my sister..muahh!!..

p/s utk bakal abg ipar aq..: abg m,at jga kak intan elok2 tau..kalau jg apa2..u watch out!!

Friday, February 25, 2011

kekuatan sepasang uniform..

salam..ok..ape yang korg nampak dalam gambar nie..gambar nie bukan sekadar seorang nurse yang bangga dengan pakaina yang dipakainya dgn cara jalan yang gah ke depan tapii..ada sebuah kekuatan yang diberikan pada uniform nie...
seriusly bila aq masok nursing..belajar dya mmg best cuma bila kena wat something yg geli or menakutkan..aq jadi tkot giler...kalau tangan shaking tue jangan cakap arr kan..bumi pon boleh gegar kalau ada dalam genggaman aq..wahh..hahaha

then bila aq msok wad dengan fully uniform..aq rse cm x tkot n xder perasaan..masa hari yang aq kene sponging(mandi lap) patient,tangan aq mmg terketar2 giler bila time nak pegang private part..al maklum lah dapat wad yang patient yang x berdaya..so ktaowg la kene buat semua..bila aq dh start jer pgang patient,semua tkot aq jadi hilang n aq buat dgn smooth tanpa sebatang mslah..

sma jugak time staff nurse kat hospital tue mintak aq n sowg kwan aq nie tlong diowg mandi n kapankan mayat..aq mmg x tkot..rasa cm x de aper yang berlaku..padahal..kat bilik aq resah giler sebelom g wad..siap nanges2 lagi..smpi nak tido pon susah..asyik pikir jer..

bila dh masok wad n handle semua bnda aq jadi bkuat,xtkot n x der perasaan gler..kene basoh berak patient pon no hal lah..bnda nie bukan aq sorang jer rase tapi semua member2 aq kat sini rse bnda yang sma..

so,aq rse betul la cakap lecturer aq..bila kita dh pakai uniform tue kita akan rse sesuatu kekuatan dalam diri kita n rse bertanggung jawab giler yang x de sper pon boleh nmapak just boleh rse dgn naluri yang tulus ikhlas..
 the end..;)))